Idag drar Microsoft Game Camp Sweden igång i Skövde, och där försöker Microsoft att samla nästa generations spelutvecklare.

Tillsammans med erfarna mentorer kommer 125 spelutvecklarstudenter att utveckla nya spel, men även dela med sig av erfarenheter.

Microsoft Game Camp är ett samarbete mellan Microsoft och Sweden Game Arena, som drivs av Gothia Science Park, Högskolan i Skövde och Skövde kommun. 125 spelutvecklarstudenter ska under 6 månader, tillsammans med erfarna mentorer från spelstudios, utveckla spel för Microsofts ekosystem Xbox One, Windows 8 och Windows Phone. De mentorer som valt att engagera sig i Microsoft Game Camp kommer från Avalanche Studios, Mojang, Paradox Interactive, Coffee Stain Studios, Zoink Games, Planeto och Fictional Games.

Eventet börjar med en inspirationsdag för både studenter och mentorer där bland annat Josef Fares och Tom Miller ska inspirera nästa generations spelutvecklare. Josef Fares jobbar både med spel och film, han ligger bakom det prisbelönta Brothers: A Tale of Two Sons (red. anm: här är vår recension!). Tom Miller är utvecklingsexpert för Xbox One på ID@Xbox, Microsoft initiativ för oberoende spelförläggning till Xbox One.

Peter Zetterberg, Initiativavnsvarig Microsoft Game Came Sweden, berättar: ”Med många framgångsrika spelföretag är Sverige ett ledande spelutvecklingsland. Vi tycker det här är jätteroligt och vill bidra till branschens fortsatta utveckling och tillväxt. Vi är övertygade om att Microsoft Game Camp Sweden är en ypperlig plattform för kunskapsutbyte mellan näringsliv och utbildning.”

Per Strömbäck, talesperson för Dataspelsbranschen i Sverige, modererar dagen. Förutom inspirerande föreläsningar och uppstart av initiativet inviger Sweden Game Arena sitt nya Game Camp Lab. En studio för utvecklare med hårdvaruplattformar från Microsoft.

Microsoft Game Camp Sweden börjar idag och pågår till den 2 oktober då alla studenter visar upp sina spel på Sweden Game Conference. Representanter från spelmotorn Unity är på plats och delar ut pris till bästa spel. Av studenterna som engagerar sig i Microsoft Game Camp Sweden tilldelas ett stipendium till ett lag på 90 000 kronor. Stipendiet delas ut i samband med en uppföljande inspirationsdag den 5 juni.

Läs mer!

Källa: Pressmeddelande