Igår kväll sände Nintendo sitt sedvanliga ”Nintendo Direct” med ett enda fokus, att göra alla spelare galen av längtan efter Super Smash Bros. Under kvällen fick vi en hel del ny information och när ni nu på morgonen vaknar upp kommer ni se bilder, information och allt möjligt om spelet. Vilket tur att vi här på Ctrl Alt Elite lyckas göra en liten sammanfattning om det som avslöjades, enjoy.

– 3DS-versionen kommer köras i 60 fps i 3D, vissa ”Assist trophies” kommer dock köras i 30 fps.

– 3DS-versionen släpps till sommaren, Wii U-versionen kommer till vintern.

– Alla olika karaktärer kommer finnas med i de båda spelen, dock kommer det vara helt olika banor i de båda spelen.

– Tidigare framröstade favoritbanor kommer finnas med i både versionerna.

– Både 3DS och WiiU versionerna av spelet kommer ha ett Onlineläge.

– När du spelar online mot andra kommer du kunna välja två olika spellägen – ”For Fun” eller ”For Glory”. I For Fun kan du spela på slumpade banor och med föremål men i For Glory spelar du på ”Final Destinations” och inga föremål kommer dyka upp.

– Någonting som heter Global Smash Power kommer finnas. Det är ett rankingsystem där du kan se hur bra du står dig mot andra spelare i världen.

– Yoshi bekräftades som en återvändande karaktär. Likaså Sheik och Zero Suit Samus.

– 3DS-versionen kommer innehålla ett nytt spelläge som heter Smash Run. Fyra stycken spelare spelar i en stor dungeon-liknande bana i fem minuter och slåss mot fiender för att samla på sig upgrades. Efter att de fem minuterna är slut så kommer ni att få mötas i en vanlig fight men beroende på vad du plockat på dig för olika power ups så kommer de olika karaktärerna vara olika starka och ha olika egenskaper.

– Charizard ofh Greninja kommer vara spelbara karaktärer.