Xbox Entertainment Studios och brittiska Channel 4 har utannonserat en samproduktionsaffären för ett nytt sci-fi-drama, baserat på Äkta Människor.

Serien kommer få åtta avsnitt och produceras av Kodus – som tidigare gjort The Hour, Utopia, Broadchuch och The Tunnel. Serien får namnet Humans och kommer att sändas 2015 hos Channel 4 i England, och via Xbox i Nordamerika.

Humans utspelar sig i en parallell nutid där den senaste ”måste ha”-grejen för alla upptagna familjer är en ’Synth’ – en robot-betjänt som är så lik en riktig människa att de förändrar sättet vi lever på. En tungt arbetande förorts-pappa med tre barn köper en renoverad andrahands-Synth och hoppas att få lite avlastning från hemmagräl och tryck från hans giftermål. Men att dela sitt liv med en maskin har långtgående konsekvenser.

Nancy Tellem, President of Microsoft’s Xbox Entertainment Studios, kommenterade att ”Humans inte bara ifrågasätter personliga förhållanden, men vi älskade hur den är sci-fi-showen leker med verkligheten och vår koppling till teknologi”.
Vidare så berättar Tellem att samproduktionsaffären med Channel 4 och Kudos understryker Xbox Entertainment Studios engagemang till premium TV-serier med globala partners och skapa fängslande interaktiva upplevelser – och sitter jämsides originella direktiv inkluderande en Halo TV-serie producerad av Steven Spielberg.”

Filmning är planerad att börja i sommar, men inga roller är tilldelade ännu.

Källa: Pressrelease