Titanfallinfo[1]

Nu är det dags att spana in Mars kanske allra hetaste släpp, Titanfall från den nya studion Respawn. Går det att lita på hypen denna gång, eller kommer det bara vara ännu ett Call of Duty fast med robotar?

 

Textform

Ett krig har utbrutit i de nya världarna som finns ute bland stjärnorna och på de olika sidorna står det intergalaktiska företaget IMC och de desperate frihetskämparna i The Militia. Bakgrunden till detta krig kommer från IMC framgång bland planeterna i den nya världen som kallas The Frontier, men när framgången ebbar och bakslagen blir fler och fler kastar IMC in handduken och överger The Frontier och dess invånare helt och hållet.

Flera generationer senare har människorna som lämnades kvar i The Frontier överlevt, med minimal kontakt från vårat solsystem samt IMC. Nu har IMC tagit ett beslut som kommer leda till att de ska ge de nya planeterna ytterligare en chans för företagets framgång, men denna gången bor det redan folk på planeterna som inte är lika glada över att se de nya skattsökarna komma till deras hem.

Titanfall Screen 8

Titanfalls absolut svagaste sida är spelets handling och det känns som att Respawn var helt medvetna om att det var så det skulle bli. För de har valt att undvika en single-player del helt och hållet, och spelets ’Campain’ är bara en lång serie av matcher som utspelar sig på de två lagens olika sidor. Den enda presentationen man får utav vad som egentligen händer är via små cutscenes i början av varje match, samt voice-over under matchens gång.

Som många vet föddes Respawn efter det stora dramat på Infinity Ward för ett par år sen, och efter deras historia med Call of Duty serien var jag orolig över hur Titanfall skulle prestera på PC. Tidigare har Modern Warfare spelen blivit starkt kritiserat för deras svaga anpassning till PC och det problematiska matchmaking-systemet. Jag är glad att meddela att Respawn har tagit in denna kritiken och har nu flera specifika inställningar som saknades, bland annat den efterlängtade ’Field Of View’-slidern.

Titanfall Screen 4

Många blir kanske nervösa när de ser att Titanfall kommer att ta upp till 50 gigabyte av utrymme på din hårddisk. Vad som är förvånande är hur bra spelet flyter trots det stora utrymmeskravet och mycket man än pressar inställningarna. Personligen kan jag köra spelet helt maxat och ändå ha 60 FPS utan någon märkbar drop i frameraten och det är intrycket jag har fått oberoende på vilken konsol man spelar det på.

I gameplay är det som Titanfall skiner starkt som solen i. Det känns som att de har tagit inspiration från flera olika håll inom shooter-genren, bland annat från spel som Call of Duty, Brink och även godbitar som Quake 3 Arena. Många kan se det som tråkigt och en brist på innovation, men Respawn har gjort detta på ett så pass bra sätt att det är helt förlåtligt och accepterat. Allt från spelets titaner till deras parkour-system är bra implementerat och höjer tempot i spelet.

Detaljerna på alla karaktärerna i Titanfall är underbara, men man ska som i många andra spel vara väldigt försiktig med hur nära man går vissa saker då många texturer kan se väldigt utsmetade ut. Det generella intrycket av spelets grafiska kapacitet är dock imponerande och jag har inte alls mycket att klaga på.

Titanfall Screen 7

I slutändan så måste man jag få påpeka att jag är positivt överraskad av Titanfall. Jag trodde att spelet skulle få lida en hel del på grund av sin historia med Call of Duty, men så var inte fallet. Det här är ett spel som går snabbt och flyter på bra. Gunplayet är klockrent och personligen tycker jag att det är betydligt roligare att springa omkring på väggarna som pilot än vad det är att köra sin titan. Titanfall är ett spel som jag utan tvekan kommer återvända till då det är ett fräscht fartfyllt spel som har många bra sidor.

Titanfall

8

Grafik

8

Ljud

8

Spelbarhet

9

Hållbarhet

8

Plus

  • Bra optimerat
  • Gameplay
  • Titans

Minus

  • Story kampanjen
  • Matchmaking
  • Tar upp hela 49GB