Plantsvszombiesgardenwarfareinfo[1]

Plants Vs Zombies är Popcap och Electronic Arts kärleksbarn (mer eller mindre) den väldigt populära serien som släppts till en hel sjö med plattformar sedan seriens debut 2009, och uppföljare Plants vs Zombies 2: It’s about time som hade release i somras (2013) ger sig nu in i inte bara konsolvärlden utan också genren tredjepersonsskjutare. Med Frostbite 3 motorn hoppas alltså Electronic Arts och Popcap games att dom ska inte bara konkurrera med andra titlar i genren, dom ska även visa vart den blå vattenkannan ska stå. Låt oss ta en titt om spelet ger gröna fingrar eller grön hud av avsky.

Har du längtat lika länge som jag efter ett spel som liknar Battlefield fast i en gulligare och varmare värld? Ja då har ni troligen hittat rätt och Plants Vs. Zombies: Garden Warfare kan vara något för dig. I huvudmenyn möts vi av några standard alternativ som erbjuder diverse olika spellägen:

Garden Ops där du får lära dig hur spelets grunder fungerar och tillsammans med andra kriga mot datorstyrda botar. varpå multiplayer kastar dig in i online action mot andra spelare i Team Deathmatch. Variationen av de olika kartorna är stor, men istället för att bläddra igenom alla kan du lika bra boka i ”any” så blir det en rotation av varje karta och du hittar snart dina favoriter. Du kan även ställa in svårighetsgraden från lätt till galet svårt och det är just svårighetsraden ”CRRRRRAAAZY!!” som är mest underhållande.

pvz_pressdemo_screens_01

Väl inne i Garden Ops så ska du plantera i en utav de tre trädgårdarna och sedan försvara denna mot vågor av zombier som attackerar dina trädgårdar. Under varje våg dyker det upp diverse hjälpmedel som är tänkt att komma till användning när nöden kallar. Tyvärr fungerar inte idén som man ville förmedla lika bra i verkligheten och jag finner mig oftast springa efter de zombier som fortfarande är kvar på kartan ätandes på mina plantor. En enarmad bandit (spelautomat) uppenbarar sig varje gång det är dags för dig att besegra en utav spelets många bossar, men denna är väldigt random med vad du faktiskt får så förlita dig inte för mycket på denna.

Efter lite spelande belönas vi med diverse olika stickers och dessa låses upp med hjälp av mynt du tjänat in under spelandets gång. De olika stickers gör allt från förstärkning av dina trupper, olika typer av försvar till nya karaktärer att spela med. Att ingen utav de olika spelbara karaktärerna känns starkare än någon annan är en bra egenskap som Plants Vs. Zombies: Garden Warfare drar nytta utav och detta är en både välkommen och uppskattad egenskap som fler spel borde ta lärdom av, här fokuserar man istället på det taktiska inslaget som ligger i händerna på dig som spelar. Det går att ta sig vidare och igenom vilket situation som helst, frågan är mer hur du ska gå tillväga rent taktiskt för att lyckas komma vidare.

pvz_pressdemo_screens_03

Plants vs. Zombies Garden Warfare är ett väldigt bra och balanserat spel som är både roligt och kreativt vilket gör att det känns väldigt fräscht. Timmarna flög förbi när jag satt med recensionen och när jag plötsligt inser att jag suttit och spelat i fyra timmar men trott att det gått 3o min är väl det en stark indikation på att spelet är både roligt och engagerande. Onlineläget fungerar verkligen bra, det går fort att söka efter matcher, det är lätt att komma in i spelet oavsett hur långt in i matchen spelet är när du kommer in. Gardens & Graveyards är ett av mina favoritspelägen, här väljer du att antingen spela som planta där målet är att försvara din bas och hindra zombiernas framfart, alternativt att spela som zombier där din uppgift istället går ut på att förstöra alla plantor, ta över så många baser som möjligt och till slut ta över/förstöra den sista huvudbasen. kortfattat en version av”CTB” det vill säga Capture The Base. Detta spelläge är väldigt belönande och ett utmärkt sätt att tjäna in massvis med silver mynt för att köpa fler stickers, förutsatt att du är duktig nog och lyckas ta död på några av dina motståndare, lyckas hindra motståndarna att ta över alla baser. Belöningarna är då större och silver mynten regnar från himlen som en RIKlig skur.

De olika spelbara klasserna i spelet är: Footsoldier, Engineer, Scientist och All-Star. Dessa går att uppgradera genom att klara av specifika utmaningar som sedan låser upp nya egenskaper, diverse tillbehör med mera. När du för första gången väljer en utav de olika klasserna introduceras du genom en kortfilm som visar vilken/vilka speciella egenskaper just den klassen besitter. Kontrollen är väldigt lätt att förstå sig på och jag fann mig själv aldrig skylla på att kontrollerna var dåliga när jag dog under en match. Alla små detaljer är något som lyser starkt i Plants Vs. Zombies: Garden Warfare, som 3D grafiker uppskattar jag att man faktiskt tagit sig tiden att animera ordentligt så att karaktärerna inte ”svävar fram” utan faktiskt tar steg och går på riktigt när de rör sig.

pvz_pressdemo_screens_02

För att summera ihop Plants vs. Zombies : Garden Warfare så är det ett roligt spel och står på en bra grund, men det är negativt att Xbox 360 versionen kräver Xbox Live Gold för att göra det möjligt att spela online med och mot andra. De spelare jag stött på är av den yngre publiken och tillhör åldersgruppen 10-15 och när jag var i den åldern hade jag inte pengarna som Xbox Live Gold kostar. Spelet är väldesignat, lättspelat och framförallt roligt och här är ett till exempel på att spel som både är könlöst och kan uppskattas av både äldre och yngre. Ladda hem demot om du är osäker men jag tvivlar starkt på att du kommer bli missnöjd.

Plants Vs. Zombies: Garden Warfare

8

Grafik

7

Ljud

8

Spelbarhet

9

Hållbarhet

9

Plus

  • Mysig grafik
  • Lättlärd kontroll
  • Gratis DLC

Minus

  • Kräver Xbox live Gold för att spela online
  • Vilka stickers man får är väldigt random