Masseffect3info[1]

Det var inte många som på våren 2012 lyckades missa det stora livet det blev över Mass Effect 3 kontroversiella slut, men var det verkligen lika hemskt som många fick det att låta som? Vi har nu grävt oss in i spelet för att se om allt bara var en överdrift eller om spelet floppade lika hårt i våra ögon som i de tusentals andra besvikna fansen. Det har nu blivit mer än tids nog att ge er vår videorecension av Mass Effect 3!

 

Textform

En sak som skiljer sig direkt i Mass Effect 3 från de tidigare spelen är upplevelsealternativen dom har satt i början av spelet. I den menyn får du välja ett utav tre alternativ, alternativen är: action, role playing och story. I den simpla actionalternativet kan du á la Gears of War springa igenom spelet, skjuta allt du ser och slippa tänka på de långa konversationer med dina teammates efter uppdraget. Story är dock raka motsatsen från action, med ett enklare gameplay och hög fokus på handlingen i spelet. Sist men inte minst har vi role playing som ger det bästa av båda världarna, stenhård action och allt du kan önska dig från storyn. Jag hoppas att jag inte är helt ensam om att tycka att detta är det bästa alternativet.

me3standtogheter

Förutom upplevelsealternativen så ser Mass Effect 3 character creation precis som de två tidigare spel, vilket innebär att du ännu en gång kan ge Shepard ett ansiktslyft även fast du importerat din sparfil från ett tidigare spel. Du har även möjligheten att ändra Shepards klass i detta spelet om du känner för att testa någonting annat den här gången, tyvärr är det samma sex klasser som alltid funnits så du kommer inte bli överraskad här.

Mass Effect 3 börjar en kort tid efter att förra spelet slutade, Commander Shepard är tillbaka på jorden men sitter just nu i husarrest på grund av händelserna som utspelade sig i Arrival DLCt till Mass Effect 2. Det tar inte många minuter efter att du startat spelet för att Shepard ska bli tillkallad till ett möte för högt uppsatta militära ledare som meddelar att Reapersena är här nu och har snart nått jorden. Shepards nya uppdrag blir nu att åka till Citadel för att ta kontakt med det styrande rådet för att be samtliga raser om att samarbeta för att en sista gång slå tillbaka mot Reapers en gång för alla.

En sak är säkert och det är att Bioware ville inte göra ett helt overhaul med spelets gameplay som de gjorde mellan ettan och tvåan, istället har de finslipat på tvåan och gjort allting mycket tätare vilket skjuter upp Mass Effect 3 till toppen av de tre spel när man ser det från spelbarhetsperspektivet.

me3shepardtakingaim

I jämförelse med de tidigare spelen har du fortfarande samma krafter och vapen, det kanske inte känns så roligt att spela igenom spelen för att låsa upp samma åtta krafter varje gång men det håller serien enhetlig vilket i mina ögon är något positivt. För då slipper man tänka på att det helt plötsligt ska dyka upp en kraft som är ny och extremt overpowered.

Hur du än vrider och vänder på Mass Effect 3 kommer det alltid till störta delen vara ett vackert spel, det har sina problem med vissa texturer som nästan alla AAA-spel har idag. Sen har de även gjort ett par grafiska genvägar som man oturligt nog alltid kommer att upptäcka när man väl börjat se dom. När jag säger detta så menar jag long distans sprites, och ni som vet vad jag menar kommer utan tvekan hålla med mig.

me3coop1

Handlingen i Mass Effect 3 är utan tvekan väldigt känslomässig och det kvittar om du älskade eller hatade hur spelserien slutade. För Mass Effect har utan tvekan satt en ny standard för att involvera spelaren i storyn och du kommer jämföra många spel i framtiden med denna serien.

Mass Effect 3

9

Grafik

8

Ljud

10

Spelbarhet

10

Hållbarhet

8

Plus

  • Avslutning av Triologin
  • Musiken

Minus

  • Sprites På Långt Avstånd
  • Förlängt Slut i DLC