Spel fortsätter att vara en mötesplats för hela familjen. En färsk undersökning från Sony PlayStation visar att majoriteten av Sveriges föräldrar brukar spela tillsammans med sina barn.

I den nya undersökningen framgår det att inte mindre än 70 procent av Sveriges föräldrar spelar tillsammans med sina barn. Dessutom spelar var tredje förälder med sina barn minst en gång i veckan. Fördelningen mellan spelande pappor och mammor är också jämn. Av de tillfrågade papporna är det 71 procent som spelar. Motsvarande siffra för mammorna är 62 procent. Samtidigt visar undersökningen att det är 5 procent fler kvinnor än män som spelar varje dag.

– Det är otroligt roligt att se att det är så många kvinnor som spelar, och så ofta! Det visar på spelens bredd och att det verkligen finns något för alla, säger Åsa Wilander, marketing manager på Nordisk Film som distribuerar Sony PlayStation i Sverige.

Att familjer möts i spelens värld är ett starkt växande fenomen. I fjol kartlade Sony PlayStation svenska familjers spelvanor och fann då att 72 procent av barnen spelade. Enligt den nya undersökningen ligger föräldrarna inte långt efter, då 67 procent svarade att de själva spelar.

Om du missade våran unboxing och livestream om Playstation 4 kan du se den här


Watch live video from CtrlAltEliteWebtv on TwitchTV

Ny undersökning från Sony PlayStation

Källa: Pressmeddelande