Razer släpper sin röst- och text-applikation för mobila enheter. Det här gör det möjligt för spelare att kommunicera direkt från ett spel med andra spelare och dess smartphones.

Min-Liang Tan, VD och kreativ chef för Razer, säger att det blir allt mer viktigt att hålla kontakt med varandra, även om man är spelare. Razer löser den här utmaningen genom Razer Comms – en IP-telefonilösning som tillåter spelare att ringa eller skriva textmeddelanden direkt från datorspel till sina vänner som är ute och rör på sig, och tvärt om.

Razer Comms får också en del nya funktioner. Man behöver inte tabba ut ur spelet, utan kan sköta all kommuniktion medan man spelar tack vare overlay – på samma sätt som Steam eller Origin. Man kommer också kunna svara på textmeddelanden eller avvisa samtal med sin Android-smartphone direkt i datorklienten. Man behöver därför inte hålla koll på smartphonen hela tiden.

Android-versionen är ute nu, och en iOS-version av Razer Comms planeras för tillfället till början av 2014. Appen är gratis.

Mer information om Razer Comms.