Hur många av våra läsare är det idag som skickar handskrivna brev till sina vänner? Finns säkert några där ute men tack vare sociala medier och e-mail är brevväxlande något som man knappt ser bland vänner dessa dagar. Min personliga räddning för den upplevelsen var Nintendo Letter Box på 3DS men nu är den tiden över på grund av samma orsak som det nästan alltid är när det gäller internet och kommunikation. Några skitstövlar som förstör för resten helt enkelt.

Thank you for your support.

Nintendo has learned that some consumers, including minors, have been exchanging their friend codes on Internet bulletin boards and then using Swapnote (known as Nintendo Letter Box in other regions) to exchange offensive material. Nintendo has been investigating ways of preventing this and determined it is best to stop the SpotPass feature of Swapnote because it allows direct exchange of photos and was actively misused.

Nintendo always wants to provide a positive experience for all consumers and limit the risk of any inappropriate activity or misuse of a service. We feel it is important on this occasion to take this action.

We are very sorry for any inconvenience to the many consumers who have been using this service responsibly; however this decision was made considering the point that many minors also use this feature of Swapnote. Thank you for your understanding.

Nintendo will continue to work to ensure more consumers are aware of our Parental Control features, which allow parents to manage their children’s experience on our systems. For more information, please click here.

Service stop date: Thursday, Oct. 31, 2013, 7 p.m. PT

Service being stopped: Nintendo 3DS software Swapnote – Sending and receiving notes using SpotPass

Affected regions: All regions where the service was offered

Det här meddelandet borde redan ha dykt upp eller kommer dyka upp inom kort på din 3DS och jag kan inte bli annat än besviken. Visst kan jag se en del positivt i det att Nintendo trots allt reagerar bestämt när deras tjänster brukas på ett allt annat än familjevänligt sätt, men det är en ganska liten tröst när det innebär att min digitala brevlåda kommer stå och samla damm framöver. Känner du lika mycket frustration som mig, eller fick du aldrig uppleva den underbara känslan av att få ett digitalt handskrivet brev av en vän?

Dags att köpa frimärken istället antar jag.