Red Thread Games, studion bakom Dreamfall games, berättade om sitt nya projekt idag, ett first person survival horror spel som får namnet Draugen.

Red Thread Games fick ett stipendium på 144,000 dollar från Norska film institutet, för att kunna utveckla Draugen, som håller på att utvecklas för Windows PC, Mac, Linux och next-gen konsoler.

Draugen utspelar sig bland dom djupa fjordarna och höga bergen på Norges västkust, enligt spelets officiella hemsida så kommer, den mörka och skräckinjagande historien att utspela sig under 1920-talet, och är inspirerad av skandinavisk literatur, sagor och legender med en liten mix av nordisk mytologi och isländska folksagor.

Spelaren kommer att få en inblick i det mörka hjärtat av Norsk nationalromantisism sed från en Amerikansk botanist, fotograf och entomologist. Storyn kommer att utmana spelaren att lösa mystiska hemligheter i en övergiven fiskeby.

Hemsidan noterar att ”draugen” är ett Norsk ord som används för levande döda varelser från den Nordiska mytologin, och att ordets egentliga mening är #spöke”. Till skillnad från ”traditionella” spöken så har Draug männskliga kroppar och fysiska egenskaper. Draug stannar i sin undervattens grav och vaktar skatten de är begravda med, och dom skyddar de hemligheterna till varje pris.

Red Thread Games håller också på med Dreamfall Chapters: The Longest Journey, en Kickstarter-funded uppföljare till Dreamfall: The Longest Journey, som kan komma att släppas i November 2014.

 

Källa: polygon.com