Det är än så länge oklart hur brett Destinys universum kommer sträcka sig, men sugna spelare höjer lätt hoppet när det gäller imponerande spel under utveckling av respekterade utvecklare. Bungie har gått ut med lite ny information, men även flera retsamma hintar och otydligheter.

Dave Dunn, Bungies Head of Art, svarade i söndags på frågor från fans, och underströk att ”att utforska solsystemet” är en central punkt i upplevelsen i Destiny. Bungie har bekräftat att det kommer gå att resa till, och runt på, jorden, månen, Mars och Venus, och resten av de potentiella himlakroppar som ska öppnas upp för spelare lämnar de öppet för spekulation.

Exploring the solar system and reclaiming treasures we lost at the fall of our Golden Age is an integral part of Destiny. As a Guardian, you will be the first to set foot on our worlds lost since the collapse of our colonies, of those destinations, the ones we have announced so far are Earth, the Moon, Mars and Venus.

destinyca_0001_Layer 1

Det är knappast någon tvekan om att det kommer finnas mer att upptäcka, inte minst om man går på spelets concept art som regelbundet uppdateras av Bungie, där vi bjuds på utsikter från annars onämnda platser som exempelvis en av Jupiters mer välkända månar. Samtidigt är det ett bra tag tills Destiny är helt färdigt, och vem vet hur sluprodukten egentligen kommer se ut?

destinyca_0000_Layer 2

Destinys multiplayer-beta kommer öppnas för de som föhandsbokat eller på annat vis vunnit koder för detta syfte, och planeras sätta igång i början av 2014.

För svar på fler frågor runt det efterlängtade spelet kan ni se mer från intervjun med Dave Dunn här.

Om du totalt missat all hype runt Destiny kan du passa på att se demonstrationen av spelet från årets Gamescom.