Vilka kändisar är egentligen bäst på Cod?

Den 5 november lanseras Call of Duty: Ghosts, den tionde delen i spelföretaget Activisions enormt framgångsrika spelserie. Franchisen runt Call of Duty har blivit ett populärkulturellt fenomen och över 100 miljoner människor världen över har spelat ett spel i Call of Duty-serien. I samband med lanseringen anordnar Activision en stor turnering där sex kända svenskar sätter ihop var sitt lag som kommer att tävla mot varandra i den första nordiska Call of Duty: Ghosts-turneringen någonsin. Turneringen äger rum på lanseringsdagen mellan klockan 19.00 och 22.00 på Inferno Online, vid Odenplan i Stockholm.

Lagledare för de sex lagen blir rapparen Mange Schmidt, journalisten Quetzala Blanco, författaren Sigge Eklund, rapparen Ison Glasgow, Joakim ”Beebop” Nybom från kultbandet Slagsmålsklubben och skådespelaren Matias Varela. Veckorna innan lanseringen kommer de att välja ut fyra lagmedlemmar vardera för att bilda ett så starkt team som möjligt för att vinna turneringen. Lagen kommer att duellera mot varandra i Call of Duty: Ghosts flerspelarläge och det lag som står som segrare i turneringen vinner 50 000 kronor att skänka till valfri välgörenhet.

Värd för turneringen blir ingen mindre än YouTube-fenomenet Tobias ”Tejbz” Öjerfalk, som gjort sig ett namn i spelvärlden och fått en trogen miljonpublik genom sina populära videor – där han bland annat flitigt kommenterat spelsekvenser från Call of Duty-serien på sitt eget speciella sätt. ”Tejbz” har även personligen coachat alla lagledarna och försett dem med tips för hur de snabbt ska bli så bra som möjligt på Call of Duty.

Under turneringskvällen kommer Jesse Buchanan att finnas på plats från studion Infinity Ward, som ansvarat för spelutvecklingen av Call of Duty: Ghosts

Inferno Online håller öppet för allmänheten under turneringen och alla är välkomna som publik i mån av plats i lokalen – så alla Call of Duty-fans rekommenderas att komma i tid!

Källa: Pressrelease