Efter det minst sagt katastrofala Aliens: Colonial Marines har hoppet om ett värdigt spel baserat på Alien-franchisen blivit extremt mycket lägre, men enligt en anonym källa verkar inte Sega vara beredda på att ge upp riktigt än. Enligt denna källa som varit i kontakt med Kotaku finns det planer på att utveckla en titel som handlar om den relativt okända dottern till den älskade karaktären Ellen Ripley.

Denna källa säger även att kritiken mot Aliens: Colonial Marines var något som Sega såg väldigt allvarligt på och den här gången har de gått igenom vad som gick snett för att inte upprepa den soppan. Spelet som ska ha namnet Alien: Isolation utvecklas av Creative Assembly som vanligtvis är känd för sin Total War serie. Återigen handlar det om ett FPS men enligt källan ska det vara mer fokus på skräck och smygande, där inspirationerna bland annat är Bioshock och Dishonored. Hjälten den här gången kommer vara Amanda Ripley som man bara har hört talas om i förbifarten i Director’s Cut av Aliens innan och som tidigare verkade ha levt ett relativt lugnt liv.

Amanda kommer till största delen av spelet befinna sig på en enda rymdstation och även antalet aliens ska skäras ner kraftigt där Amanda till största delen är jagad av ett enda rymdmonster och de vanligaste fienderna kommer vara kloner och soldater. Tydligen har man tagit stora influenser från den första Alien filmen och det kan jag bara se som positivt, även om den där biten med soldater och kloner gör mig lite tveksam. Den anonyma källan poängterar dock att informationen är ungefär ett halvår gammal och det kan ha hänt väldigt mycket som gör den här informationen felaktig sedan dess men en del saker har blivit bekräftade på nytt av den här källan.

Redan 2011 utannonserade Sega att Creative Assembly jobbade på ett spel i Alien-franchisen men fram tills nu har detaljerna varit mer eller mindre obefintliga. Om uppgifterna stämmer kan detta vara det mest intressanta spelet som fått bära namnet Alien sedan Alien Trilogy, ett spel som för övrigt inte håller särskilt bra idag tyvärr. Vågar vi hoppas på ett bra spel i framtiden med de bästa rymdmonstren någonsin? Lite försiktig optimism kanske man vågar ha i alla fall.

Källa: Kotaku