I takt med att flera populära plattformar etablerar sig på marknaden blir det bara knepigare och knepigare att lyckas spela spel med vänner som föredrar andra format. Förhoppningsvis är cross-play och dess möjligheter inget som sopats under mattan av någon utav de större aktörerna men Nintendo har några exempel ute redan nu, men tydligen är fler på väg.

”We can confirm that cross-platform functionality is possible in certain titles that play on Nintendo 3DS and Wii U, as well as other video game systems not made by Nintendo.”

Detta uppmärksammades under en intervju med VG247  där en representant från Nintendo även räknade upp några exempel som redan nu stödjer cross-play på olika sätt, som Disney Infinity, Cubeman 2 och Pure Chess. Det lär dröja ett tag till innan vi ser titlar som Call of Duty tillåta spelare att möta varandra från olika plattformar, men tanken hos utvecklarna finns definitivt där och förhoppningsvis är det bara en tidsfråga innan cross-play är standard på multiplattformsspel.

Ripstone berättade så sent som förra veckan att de hade fått klartecken av Nintendo att tillåta cross-play på sitt kommande spel Pure Chess, vilket kommer innebära att denna Wii U-titel kommer tillåta spelare med olika format att mötas. Pure Chess släpps till Wii U, 3DS, iOS och Android. Snart behöver vi bara en lösning för hur vi ska hantera vänlistor från olika format på ett bra sätt.

Källa: VG247