Microsoft pratade om att man ska göra om sin Friends list i och med den nya konsolen Xbox One. Den nya appen kommer låta dig ha upp till 1000 vänner, och tänk er att det fungerar lite som ett Twitter-flöde, fast med spel istället.

I ett försök att förklara det lite närmare så handlar den nya Friends Appen om att skapa ett socialare flöde mellan dig och dina vänner. Vi kommer till exempel kunna se vad våra vänner gör just nu, vilken achivement de senast tog och när de tog den, eller hur det går i deras spel med lite olika statistiska siffror.

”Your Xbox 360 friends will automatically be added to your Friends list. With Xbox One you can have 1,000 friends, connect with people instantly by following them and have infinite followers yourself. You can also see all of your Xbox One and Xbox 360 friends and their activity in your Activity Feed. You can follow anyone you want and it’s completely up to them if they follow you back. You can also decide what information your followers can see about you. When you and another gamer mutually follow each other, it creates a more interactive relationship that unlocks the ability for you both to see information like when each other are online, what achievements you earn in real time and what you’re up to on Xbox One.”

Det låter ju onekligen intressant, kika in filmen här nedan för en liten bättre uppfattning över hur det i praktiken kommer att fungera.