Att Nintendo är en hackkyckling inom spelindustrin är väl kanske ingen som har missat. Nintendo Wii U saknar stödet ifrån en hel del tredje-parts-utvecklare där nu nästa bomb ifrån Ubisoft släpps som ett brev på posten. Assassin’s Creed 4: Black Flag kommer som bekant att släppas till konsolen, men alla Wii U-ägare blir utan all kommande DLC.

Ubisoft skryter så oerhört om hur mycket DLC man kommer släppa till Assassin’s Creed 4: Black Flag, men vi Wii U-ägare blir helt utan något som helst DLC, och frågan är ju då, varför. Bland det saknade innehållet återfinns det nyligen utannonserade ”Freedom Cry” som ska bidra till singel-player-upplevelsen, och en hel del karaktärer och banor till Multiplayer-delen. DLCt kommer dock släppas till Xbox 360, Xbone, PC, Playstation 3 och Playstation 4. Inte nog med det kommer Nintendo-spelarna att få vänta hela 21 dagar längre än vad de andra får göra. Spelet släpps den 1 November till ovanstående konsoler, men till Wii U släpps det den 22 November. Ubisoft har inte gått ut med varför man valt att göra på det här viset.