Ett nytt storslaget äventyr närmar sig med mängder av nya pussel och gåtor

Nu är det inte långt kvar! Den åttonde november är det dags att gå på nya pusseläventyr med Professor Layton och hans medhjälpare Luke och Emmy i spelet Professor Layton and the Azran Legacy, som släpps exklusivt till Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL och Nintendo 2DS. Denna gången reser våra hjältar med ett luftskepp på jakt efter en uråldrig civilisation kallad The Azran Civilisation. Deras första ledtråd tar dem till en frusen och snöig plats kallad Froenborg.

Ta dig an över 500 kluriga och underhållande pussel och gåtor. Runt 150 pussel och gåtor låser du upp under äventyrets gång och ytterligare 365 pussel kommer att kunna laddas ned via SpotPass-funktionen Daily Puzzles som du kanske känner igen från det förra spelet, Professor Layton and the Miracle Mask.

Detta är det sista och avslutande spelet i Professor Layton-serien. Det tar sin början där spelet Professor Layton and the Miracle Mask slutade. Om du spelat alla de tidigare spelen vet du vilket fantastiskt äventyr som väntar. Räkna också med fler spännande avslöjanden om både Professor Laytons förflutna och framtida händelser.

Professor Layton and the Azran Legacy börjar med att Layton och hans medhjälpare får ett brev från en berömd arkeolog. Brevet berättar om ett otroligt fynd, en flicka hittad infrusen i is. Hon verkar dessutom härstamma från den uråldriga Azran-civilisationen. Så våra hjältar beger sig dit och lyckas befria flickan från isen, men innan de lyckas få reda på mer dyker en organisation kallad Targent upp och tar med sig flickan. Nu är det upp till Professor Layton att hitta flickan igen och lösa gåtan med Azran-civilisationen innan Targent lyckas med det.

Detta äventyr avslutar den berättelse som påbörjades i spelet Professor Layton and the Spectre’s Call. Den tar till och med upp en del saker som nämndes i Professor Layton and the Curious Village, det allra första spelet i Professor Layton-serien.

Förutom alla nya pussel och gåtor kommer det också finnas några nya mini-spel i Professor Layton and the Azran Legacy. I mini-spelet Dress Up spelar du en stylist till ett antal färgstarka personligheter som du mött under dina äventyr. Här gäller det att skapa en perfekt outfit för varje karaktär.

I mini-spelet Nut Roller styr du en ekorre som vill skapa ett stort förråd av valnötter. Hjälp ekorren att ta sina valnötter genom en bana fylld med olika hinder.

I mini-spelet Blooms and Shrooms får du hjälpa till med att sköta en blomstertrådgård. Här gäller det att placera olika blommor på rätt ställe för på vissa ställen växer giftiga svampar.

Nytt i detta Professor Layton-spel är också ett spelläge kallat Treasure Hunt mode, som gör att du kan dela ut utmaningar till andra spelare via StreetPass. Under ditt äventyr kommer du att kunna samla 100 objekt som du sen kan utmana andra spelare att hitta. Lyckas spelare klara dessa utmaningar finns det priser i form av 3D-objekt, bland annat saker som du kan dekorera ditt luftskepp med.

Källa: Bergsala