Jag tycker det är lite tråkiga nyheter, men samtidigt förståeligt för alla yngre spelare. Beyond: Two Souls kommer bli censurerat i Europa för att slippa en PEGI-18 märkning på spelet. Ross Alexander, Product Manager, för Beyond: Two Souls.

Än så länge vet vi inte vad exakt det är för innehåll som kommer bli censurerat, och Alexander hävdar att det handlar om 5-10 sekunders gameplay som editerats för att upprätthålla en PEGI-16 märkning. Det är ingenting som inverkar på spelets berättelse på något vis, utan antagligen var det något som var lite väl ”rått” kanske, vem vet förutom Ross Alexander.

”There are only two amends between the EU and US versions of the game, amounting to about 5-10 seconds of gameplay that’s not been removed, just edited slightly to be in line with a PEGI 16 rating. For BEYOND we wanted to make the game available to as many people as possible, hence applying for a PEGI 16 rating. The 5-10 seconds I mention above would have upped our rating to a PEGI 18, so it made perfect sense to make these two VERY minimal changes to get our planned 16 rating.”

Spelet släpps den 11 Oktober, så nästa fredag är det dags att grotta sig ned i ett spel som till ytan ser helt underbart ut, hoppas det kan bjuda på en och annan upplevelse också.