Snälla säg att det finns fler som tycker att det är lite som julafton varje gång det kommer fram att Blizzard trademarkat något? Vi kan väl starta en klubb eller något? Kanske ett litet diskret /roar tillsammans i alla fall, på tre? Okej.

Tidigare i höst slog spekulationsbomben ”The Dark Below” ner, och förståsigpåare (som jag bestämt vägrar lyssna på i dylika avseenden) kunde snabbt basunera ut FAKE och så var det inte mycket mer med det. Kort därefter hände sedan ”Reaper of Souls”, som istället visade sig vara högst verkligt.

För någon dag sedan hände det igen. Blizzard har, enligt den ytterst trovärdiga källa vi kallar Folk På Internet, registrerat ett nytt varumärke: ”Heroes of the Storm”. Det enda jag gillar mer än när Blizzard trademarkar saker är forumtrådar om hur Blizzard trademarkar saker. Den som startats kring ”Heroes of the Storm” är särskilt lärorik. Registreringen är gjord i Nya Zeeland, vilket enligt trådstartaren betyder att det med all sannolikhet är en äkta registrering. Detta innebär också att det bör röra sig om ett spel, eftersom det inte är möjligt att registrera exempelvis leksaker eller böcker i Nya Zeeland. Mot bakgrund av tidigare släpp av WoW-expansioner ligger släppet av varumärket också rätt i tiden i förhållande till Blizzcon, där nya expansioner av tradition presenteras.

Det finns dock en mening i registreringsdokumentet som indikerar att det inte alls handlar om en WoW-expansion. Varumärkeskyddet rör något som har att göra med ”mobile and cellular phones, laptops, handheld computers, and tablet PCs” (om nu inte planen är att göra WoW till något slags mobil/tablet-historia, hemska tanke).

Alla som längtar till Blizzcon räcker upp en hand.