SPELARENA ARRANGERAR CONSOLIDATE 2013 – Jönköping, 19 september 2013

Vi kan idag stolt presentera att E-Sporteventet Consolidate kommer gå av stapeln den 12-13 oktober på Elmia i Jönköping.

SpelArena kommer tillsammans med Sverok, Druidz E-Sport Sweden, CtrlAltElite, ComHem och flertalet andra partners att organisera ett högklassigt event med spel i fokus. En av höjdpunkterna under denna helg kommer att vara delfinalerna i Svenska E-Sportcupen med 100 000 kr i prispengar, där TV4 kommer att livesända alla matcher på TV4play.se.
Svenska E-Sportcupen arrangerar tävlingar i spelen Starcraft 2, Counter-Strike: Global Offensive och Call Of Duty: Black Ops 2. Världsstjärnor som SjoW och Thorzain kommer att delta i kvalet och det kommer finnas möjlighet att , förutom TV4’s sändningar, se alla matcher på plats i Elmias A-hall.

Utöver Svenska E-Sportcupen kommer det även spelas turneringar i FIFA, Trackmania 2 och League of Legends, som arrangeras av Druidz E-Sport Sweden. Du kommer även få möjligheten att prova på Blizzards senaste konsolversion av storsäljaren Diablo III.

Alla finaler kommer att spelas på en stor scen med kommentatorer och alla har möjlighet att vara med. På Consolidate kommer det finnas utställare och företag som riktar sig till alla som är intresserade av spel och E-Sport. De 1000 första som besöker Consolidate kommer få varsin “goodie-bag” med prylar från bland annat Riot, mobiloperatören 3 och ComHem. En biljett kostar 100:-/person och då ingår inträde för båda dagarna.

”Druidz E-Sport Sweden och SpelArena har som bekant sina huvudkontor i Jönköping och det känns fantastiskt att vi äntligen kan göra ett E-Sportevent med vår prägel. Jag vet att detta kommer bli 2 dagar med E-Sport för alla smaker. Genom Consolidate visar vi att Jönköping är E-Sport.” Andreas Westman – Projektledare SpelArena

”Jönköping är Sveriges E-Sporthuvudstad och det känns riktigt kul att hålla delfinal tre i Svenska E-Sportcupen på Elmia, tillsammans med SpelArena. Besökarna och tittarna kan se fram emot högklassig svensk E-Sport och ett evenemang som verkligen tar spelarna på allvar.” Jesper Englin – Projektledare E-Sport Sverok

Om SpelArena:

SpelArena är ett treårigt projekt finansierat av Regionförbundet Jönköpings län, Länsstyrelsen i Jönköpings län, Tillväxtverket och Jönköpings kommun. Projektets syfte är att få till stånd ett digitalkulturellt kluster där samverkan sker mellan civilsamhälle, näringsliv och affärsstödsnätverk. Jönköpings län ska vara en stark aktör på den digitalkulturella arenan i Sverige med flera viktiga mötesplatser, utbildningar och nya digitalkulturella företag.

För mer information:

Andreas Westman – Projektledare – SpelArena

+46 36 333 60 02 / andreas.westman@druidz.se

För pressackreditering kontakta CtrlAltElite –

press@ctrlaltelite.se

www.spelarena.nu

www.consolidatejkpg.se

www.comhem.se

www.druidz.se

www.ctrlaltelite.se