Den nostalgiska serien har inte bara fått en fortsättning 30 år senare utan även ett spel är under utveckling som är tänkt att släppas till Wii U under November. Det fanns tidigare bara en liten hake, nämligen att spelet endast planerades att släppas i fransktalande länder. Efter en mängd mail från fans över stora delar av världen beslöt sig utvecklarna hos Ynnis Interactive att se över intresset av att bredda publiken et snäpp. Vilket ledde till (ni vet vad) Kickstarter.

 

Till skillnad från många Kickstarter-finansierade projekt som vi nämner här har denna kampanj inget att göra med om spelet utvecklas eller ej, utan endast om spelet portas till fler format och vilka språk som kommer finnas tillgängliga. Den andra punkten där är extra viktig för oss, för i skrivande stund har portningen redan nått sitt mål men om de lyckas samla ihop lite mer än 5’000 dollar till kommer spelet få undertexter på fler språk, bland annat på svenska.

De gåtfulla guldstäderna sändes på TV3 under sent 80-tal och hos oss gamla stofiler kanske det finns tillräckligt många fans här för att en översättning till svenska, även om det bara handlar om undertexter, bara kan vara det enda rätta.

Kickstarter-kampanjen hittar ni naturligtvis här.