Med över 350 000 prenumeranter på Youtube har Sean Plott, mer känd som Day[9], kommit att bli en viktig figur inom främst starcraftscenen. Genom sin youtubekanal har han analyserat starcraftstrategier och underhållit sina fans sedan 2009. Vid starten av ”Day[9] TV” var Plott halvvägs genom sin utbildning inom speldesign, och nu har det blivit dags för Day[9], som också har ett förflutet som professionell spelare av Starcraft: Brood War, att ta sina erfarenheter och visioner  in i skapandet av ett helt nytt rts-spel.

Plott kommer att samarbeta med Artillery Games, kända för sin slogan ”The browser is the console”, och det kommande spelet kommer också att bli en webbläsarbaserad historia. På Day[9] TV:s blogg går att läsa följande om samarbetet:

”Without any interruption to the usual Day[9]TV show schedule, I’ll be joining with Artillery to help put those years of RTS design ideas into a real, tangible game!  The entire game will run in-browser with virtually no load time.  In a few weeks, we’ll even be sharing some demos of Artillery’s technology, stuff that still blows my mind.”

Någon tidsram för när spelet kommer att släppas har ännu inte presenterats.