Alla känner säkert igen sig i det här, man sitter i soffan och njuter av sitt senaste spelinköp för fulla muggar när någon dum fåntratt får för sig att ringa dig och du tvingas pausa spelet för att kolla vem det är som ringer. Uppenbarligen har denna situation stört folket på Plantronics också för de har utvecklat ett nytt headset med en mixerenhet som tillåter att flera ljudkällar/enheter är inkopplade samtidigt.

Skulle det där dåligt tajmade samtalet komma kan man med ett knapptryck på RIG-mixern svara och prata i telefonen utan att behöva frigöra sina händer från det viktiga, nämligen kontrollen och sitt spelande. RIG headset och mixer stödjer PC,Mac, Xbox 360, PS3, smartphones och surfplattor så det spelar mindre roll om du är en dedikerad gamer eller om du föredrar att bara fördriva tiden när du sitter fast på en buss. Vill man kunna be opassande telefonsamtalare att ”dra åt *******!” samtidigt som man fokuserar på att slå sitt bästa rekord kan detta vara något för dig.

Hur pass bra RIG headset och mixerenhet fungerar gentemot andra headset i samma prisklass återstår att se eftersom den blir tillgänglig i Sverige först i mitten av Oktober, men med ett rekomenderat pris på 1495:- kan det vara värt att ha RIG i åtanke om man ska införskaffa ett nytt stabilt gamer-headset.