Vissa spel har inte längre livslängd än att de är glömda långt innan de hamnar i snabbköpens realådor. Vilket är helt okej, för alla spel behöver faktiskt inte ha livsförändrande effekt. Men så finns också spel som utvecklas till att bli mer av ett fenomen, och som kommer att ligga spelare lite närmare hjärtat. Capcoms Street Fighter-serie kan sägas höra till den senare kategorin, och för att fira att Street Fighters popularitet hållit i sig i 25 år släpps nu en 70 minuter lång dokumentär, fri för alla på Youtube.

Dokumentären har getts namnet ”I Am Street Fighter”, vilket också illustrerar den nära relation många spelare har kommit att få med spelet. ”I Am Street Fighter” innehåller flera intervjuer med personer som varit viktiga för Street Fighters utveckling, bland andra producenten Yoshinoro Ono.

Vad kan väl passa bättre än höstig måndageftermiddag än en stunds förkovrande i god fightingspelskultur?