Igår publicerades ett pressmeddelande på Tekniska Museets hemsida gällande en ny spelrelaterad utställning, Game On 2.0.

I oktober kommer den internationella vandringsutställningen Game On 2.0 till Tekniska Museet. Man kommer få möjlighet att prova på hundratals av sina favoriter, från olika tidsepoker; allt från 1960 till nutid.

Korta fakta om Game On 2.0

Visas på Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm från 25 oktober 2013 till 27 april 2014

Antalet spel som besökaren får prova är över 100 stycken. Vill man spela varje spel i fem minuter räcker inte ens museets kvällsöppna onsdagar till. Förutom spelen visas en enorm samling av sällsynta samlarspel från 1960-talet till nutid. Räkna med några timmar även här, och du har att göra i över ett dygn!

Åldersgräns till utställningen finns inte, men vissa enskilda spel har tre- sju-, tolv- och sextonårsgräns.

Ytan för Game On 2.0 på Tekniska museet är 600 kvadratmeter som planerats mycket effektivt – tidigare installationer har tagit upp till dubbelt så stor plats!

Äldsta spelet i utställningen är Egghead pinball – ett flipperspel (1961). Spelet Tennis (1972) på konsolen Magnavox är det äldsta TV-spelet besökaren kan provspela.

Mest lättspelat är förmodligen Pong, en form av tennis där spelaren bara styr två rörelser – upp och ned.

Mest svårspelat är Steel Battalion, med två styrspakar, växelspak, pedaler och över 40 knappar. Att ens få igång spelet är en utmaning!

Mest träning för tummarna ger arkadspelet Galaga, som kräver ett snabbt tryckande på skjutknappen under nästan hela spelandet.

Läs mer om mässan i pressmeddelandet!