Igår presenterade Nintendo sitt nyaste tillskott i den handhållna spelfamiljen: Nintendo 2DS. Ännu tycks Internet inte riktigt ha hämtat sig, än mindre fått grepp om nyheten. Är det ett aprilskämt, eller är det bara ett tecken på hur väl Nintendo känner sin publik? Och vem är den egentligen till för?

james

walter

jess

Nintendo 2DS är en del av 3DS-familjen, men utan 3D, och den kommer vara kompatibel med både 3DS- och DS-spel. Konsolen släpps den 12 oktober, samma dag som Pokémon X och Y, och konsolen kommer vara tillgänglig i Nordamerika, Europa, Australien och Nya Zeeland samma dag. Med 2DS hoppas Nintendo kunna attrahera sin yngsta målgrupp någonsin; medan man med 3DS riktade sig mot gamers från 7 år och uppåt har 2DS skapats för de allra minsta Nintendo-fansen.

Priset är satt till 129,99 amerikanska dollar, det vill säga ungefär 800 svenska kronor. Det låga priset har gjorts möjligt genom att utesluta 3D-funktionen, och istället låta konsolen kunna hantera 3D-spel i 2D-kvalitet. Prissättningen är också gjord utifrån just ambitionen att göra Nintendo-franchisen mer lättillgänglig och attraktiv för en bredare publik.