Bungie som mest är kända för sin FPS-serie Halo har nu äntligen visat upp massor med nytt ifrån deras kommande spel Destiny. Spelet kommer släppas till Xbox 360, Xbox One, Playstation 3 och Playstation 4 runt mitten av 2014. Bungie har i dagsläget över 400 anställda, och presentationen av spelet nere på Gamescom hölls av två glada tjejer som båda var en del av teamet bakom Destiny.

Som speljournalist finns det inget som är lika roligt och förväntansfullt som E3 och Gamescom varje år. När utvecklarna äntligen släpper stora mängder av information om kommande spel, gör nya utannonseringar och visar oss spelare vad vi har att vänta oss det kommande året. Bungie är ett praktexempel. Innan Gamescom har vi inte fått veta allt för mycket om spelet. Visserligen har vi sett en och annan teasertrailer samt en kortare gameplay-variant, men nu under Gamescom har man öppnat upp skattkistan och låter oss få en djupare titt på spelet som vi alla kommer älska, på ett eller annat sätt.

Destiny är visuellt oerhört snyggt, och det är väl föga oväntat med tanke på att Halo till en början låg i framkant vad gäller det visuella på sin tid. Men den här gången har man inte byggt ett helt nytt universum, utan försökt bygga världen kring vår planet Jorden, men  fasansfullt många år i framtiden. Människorna har börjat kolonisera olika planeter i vårt solsystem, och kanske mer än så, men det har vi inte fått veta ännu. I en trailer som visats upp säger Bungie själva att vi kommer få utforska Jupiter, Mars, Saturnus och många mer planeter, frågan är bara hur stort Destiny kommer bli.

Vid starten av spelet får du välja mellan tre av spelets olika klasser, Hunter, Warlock och Titan. Alla spelar under samma fraktion som kallas för ”The Guardians”, och målet är att tillsammans skydda de få människor som fortfarande finns kvar. Möjligheterna är stora när det gäller att skräddarsy karaktärerna. Det går att välja olika kläder, rustningsdelar, färger och de olika vapen som finns tillgängliga. Fiender kommer att släppa diverse loot som även låter dig bli starkare, få tåligare utrustning och gör att din karaktär ser helt unik ut. När det gäller klasserna har de olika superkrafter och styrkor som alla har sina för- och nackdelar. Oavsett klass kan du utrusta dig med tre olika vapen. Ett primärt vapen som hör till just din klass, ett ”närstridsvapen” och ett stort, robust vapen som delar ut tonvis med skada, men som gör dig väldigt öppen för attacker från fienderna.

När det gäller spelet kan du välja att spela helt själv, eller vara i en ”sömlös” värld där vem som helst kan hoppa in och spela med dig. Det har även pratats en del om att spelarna, när man spelar med varandra, kommer få möta svårare fiender och lite annorlunda uppdrag, allt för att anpassa spelupplevelsen. Visst verkar Destiny bli ett helfestligt spel, och vi ser fram emot att få lägga våra svettiga händer på kontrollen och ta över vår egen lilla Guardian, men ännu är det nästan ett år kvar till release.