Den 8 november drar BlizzCon, alla Blizzard-fans julafton, igång. I dagarna började streckkoder skickas ut till de som haft lyckan att få tag i biljetter till mässan, och det färska Gamescom-avslöjandet av ”Reaper of Souls” ger förstås många mersmak på Blizzard-godis. Till skillnad från Gamescom, där presskonferensen inte videosändes, brukar BlizzCon dock innebära möjligheter för oss som sitter hemma på kammaren att ta del av materialet.

Förutom förhoppningen om rafflande spelpresentationer och en sedvanlig cosplay-tävling kommer BlizzCon bland annat  bjuda på PVP i världsklass. De åtta bästa 3v3-arenalagen i världen kommer att göra upp i ”The World of Warcraft Arena Global Invitational” och tävla om både en del av prispotten på 180 000 dollar och givetvis ”international bragging rights”. Tävlingarna kommer streamas, men det finns ännu inga uppgifter på huruvida de kommer att vara en del av det material som brukar vara tillgängligt gratis eller inte.

De åtta lagen tas ut genom olika lokala uttagningar, beroende på region. I Nordamerika och Europa är det de två lag som är högst rankade på respektive kontinent som blir uttagna, medan Korea och Taiwan håller varsin lokal turnering där de två vinnande lagen går vidare. Också Kina anordnar en turnering och skickar två lag till den stora finalen i Anaheim.

Håll koll på CtrlAltElite för mer information om BlizzCon framöver.