Dag 5 spel, spel och E-Sport bromance!

Allt kändes väldigt bra idag, vi hann med hur mycket som helst! Synd bara att vårt hotell har världens sämsta trådlösa internet, så vi har jätteproblem med att skicka över filmer, bilder och annat material till våra kollegor hemma i Sverige :S

E-sport bros

Här har ni iallafall smaskig information om vad vi har gjort dag 5 på Gamescom 2013!

Vi började dagen med att besöka Warner Bros som presenterade spelet Batman Arkham Origins för oss. Spelet attraherade inte oss speciellt mycket, då det dels var alldeles för mycket slow motion scener i alla fighter, missade en fiende i en kombo så fortsatte Batman att slå i luften tills kombon var färdig… Vi vet inte om detta beror på att spelet inte är färdigt ännu, men i nuläget så såg det mer frustrerande än kul ut. En sak som var häftigt var att världen är väldigt öppet. Du kan springa runt, nästan helt fritt i en stad du befinner dig i.

Batman får 2,5 av 5 mjödstop

.. Vidare till en Xbox One demo hos Microsoft som imponerade otroligt mycket! Vi fick se demon på ett riktigt Xbox One som var slutversionen av hårdvaran, men de hade än så länge en beta-version av mjukvaran. De visade hur Kinect-tekniken med röst och rörelser funderar, både i menyn och i vissa spel (tec-demospel). Vi kan bara säga, WOW! <3

Xbox One + Kinect får 4,99 av 5 mjödstop

Alla “hands on”-visningar för Call of Duty Ghosts hade på förmiddagen blivit inställda, så vi fick varsitt VIP-band till “show floor” så vi kunde smita in före alla andra som stått i kö i ca 4-5 timmar… kändes både bra och elakt faktiskt. Vi fick spela game modet “Domination”, sex mot sex spelare, på en ny karta som jag inte kommer ihåg vad den heter, men vårt lag vann (givetvis) och Alexandra kom etta i laget (högst poäng) och Andreas kom trea (med flest kills).

Call of Duty Ghosts får 4,99 av 5 mjödstop

Efter att vi spelat Call of Duty Ghosts så fick vi oss en djupgående presentation av spelet. Man kan även i detta spel välja att spela som kvinna, vilket vi tycker är jättebra! Vi fick också veta vilka nya game modes, perks, klasser och vapen som kommer att finnas, samt information om en app, liknande den appen som finns till Black Ops II.

Vi såg spelet Wildstar under förra årets Gamescom då NCSOFT presenterade det för journalister, och vi tyckte att det verkade intressant, så vi gick till NCSOFT för att lära oss mer. Wildstar är ett mycket unikt MMO med mysig miljö och otroligt mycket frihet. Combat-systemet var också spännande, både i story mode och PVP. Du kan till exempel göra combos för att disarma din fiende, då menar jag verkligen disarma. Ditt vapen flyger iväg och du måste springa och hämta det för att kunna fortsätta slåss, som ett slags “mini game”. Om din motståndare då rootar dig i samma stund som han kastar iväg ditt vapen, så är du utan vapen tills du kommer loss, vilket innebär att du kan få ta del av mycket skada under den tiden.

Vår uppfattning av spelet är att du kan göra väldigt coola kombos och dela ut massivt med skada, bara du tänker taktiskt. Dungeons och Raids kräver att du och dina kompanjoner är väldigt taktiska och samarbetar för att övervinna din/er fiende. Alla boss-fighter är också olika för varje gång, så du kan till exempel inte gå in på ett forum och läsa dig till vart exakt alla ska stå under raiden osv.

Alexandra fick sig en omgång av Assassins Creed Black Flag, som var mycket intressant. I denna upplaga av spelet så är det du själv som är “kapten”. Du styr ditt skepp, ger order osv. De håller även på att utveckla en app till din mobil eller platta, där du kan se kartan, ge order, markera viktiga saker, läsa information och mycket mer. Väldigt effektivt om du har en vän bredvid dig när du spelar, som kan markera saker på kartan åt dig medans du spelar, varna dig för fiender eller säga åt dig vart du ska gå m.m. De fanns även roliga tillägg/vapen du kan använda dig av för att lättare kunna smyga förbi dina fiender, utan att själv behöva slåss.

Assassnins Creed får 4 av 5 mjödstop

thecrew

“The Crew” bakom “Test Drive” (såg ni vad vi gjorde där?) har under 6år jobbat på detta väldigt fartfyllda bilspel som heter The Crew. Precis som titeln talar om, så är det just möjligheten till att vara ett gäng, ett “crew” av spelare mot andra gäng eller “crews” som gör det här till en riktigt kul upplevelse. Man tävlar om att hamna högst upp på poänglistan genom att slå andra gäng och det blir det en bra krydda och motor i spelet. Det vi fick se vittnar om massor av alternativ till att förändra och utsmycka just din bil. Självklart fick vi en intervju med The Crews Creative Director Julian Gerighty som inom en snar framtid kommer upp här på Ctrlaltelite.se.

The Crew får 3 av 4 fälgar (ja, ni såg vad vi gjorde där också..)

watch_dogs

Ett av alla otroliga spel vi sett fram emot var ju såklart, det smått fantastiska spelet, Watch Dogs. Först kom en snabb genomgång där vi fick styra antihjälten Aiden Pearce förbi beväpnade vakter och bevakningskameror. Sedan fick vi en snabb genomgång hur vi styr vår hjälte ut i den öppna världen. Bästa sättet att transportera sig tordes vara i ett fordon. Tyvärr är, just det fordon vi väljer, en sopbil… Japp, det uppenbarligen långsammaste fordonet i hela den fantastiska världen vi befinner oss i. I vilket fall som helst så återkommer vi om detta senare. Vi fick också en intervju med Watch Dogs senior producer Dominic Guay som förklarade att dom tagit hjälp av Defcon och andra hackers för att förstå hacker-kulturen bättre. Självklart kommer intervjun upp här så fort vi klippt den.

Watch Dogs får 4 av 5 mjödstop

Sist men absolut inte minst var att möta Red 5 Studios och få en inblick i spelet Firefall. Det var endast vi och en man (som jobbat med spelet i ca 7 år) under presentationen, vilket var väldigt uppskattat av oss. Vi fick i lugn och ro se spelet spelas samtidigt som han förklarade vad som hände på skärmen. Han gav oss hela historien bakom spelet, storyn, vapnen, loot hur klasserna fungerar och vad de håller på att utveckla just nu. Vi kunde också ställa frågor precis när vi ville, om vad vi ville! Presentationen varade i över en timme :)

Firefall får 4 av 5 mjödstop

Separata recensioner kommer upp senare om respektive spel, så lugna ner dig nu!

Kram och nyp i stjärten,

Alexandra “InteFörAttSkrytaMenKom1aPåCoD” Dahlberg och Andreas “OrdVitsarnFrånSmåland” Westman