Ni vet Razer, det där galna företaget som gör snygga tillbehör till alla oss gamers. Dom är just nu i Köln på GamesCom och har där visat upp ett nytt 7.1-surround sound vid namn ”Razer Kraken”.

Headsetet är som vanligt riktigt snyggt, och är alltså av slaget ”7.1-surround sound”. Det här är tydligen en vidare utveckling av det tidigare Razer Kraken Pro som har blivit utnämnt till världens mest bekväma headset. Kraken-headsetet är utrustat med en väldigt avancerad, virtuell surroundmotor som ger oss som spelare en trevlig upplevelse. Tillsammans med Razers Synapse 2.0 kan man även anpassa stora delar av upplevelsen. Och eftersom det är ett headset för oss gamers hör det även till en mick som gör din röst kristallklar för dina vänner, mute knapp och en LED-indikator på mikrofonspetsen som visar att den är aktiv.

razer-kraken-7-1-gallery-7

”Allt eftersom vi fortsätter att utveckla vår programvara kan vi lägga till fler och fler funktioner för våra produkter. Funktionerna i Razer Kraken 7.1 är ett utmärkt exempel på detta, från den personligt anpassningsbara surroundmotorn till de optimerade digitala mikrofonalgoritmer som ger headsetet dess otroliga prestanda. Med sin överlägsna programkapacitet, oöverträffande ljudkvalitet och komfort är Razer Kraken 7.1 det ultimata USB-headsetet med surroundljud för datorspel.”

Priset kommer ligga på 949kr och går att beställa ifrån Razerzone.com och har nedan kan ni se de lite nördiga specifikationerna.

Hörlurar

 • Frekvensrespons: 20–20 000 Hz
 • Impedans: 32 Ω vid 1 kHz
 • Känslighet (@1 kHz, 1 V/Pa): 112 dB
 • Uteffekt: 30 mW
 • Drivenheter: 40 mm, med neodymiummagneter
 • Innerdiameter för öronkåpa: 50 mm
 • Kabellängd: 2 m lång flätad USB-kabel
 • Ungefärlig vikt: 340 g
 • Kontakt: Guldpläterad USB

Mikrofon

 • Frekvensrespons: 100–12 000 Hz
 • Signal-brusförhållande: 63 dB
 • Känslighet (@1 kHz, 1 V/Pa): -40 ± 4 dB
 • Uppfångningsmönster: Multiriktad