Dag 2. Presskonferenser och Mingel

Våra tappra vikingar har idag närvarat på EA’s, Sonys och Mad Catz presskonferenser och mingel i Köln.

EA hade klockrena presentationer med spännande och bra information om varje spel. Bra volym, massa lampor och en enorm bas som gjorde att varje trailer/video kändes som en jordbävning.

Att använda sig av kändisar till att marknadsföra sin produkt, har alltid vart framgångsrikt, och det hade EA tänkt. En tysk fotbollsspelare presenterade tillsammans med EA FIFA14, en irl UFC speaker presenterade nya UFC-spelet, vilket skapade jättebra en bra och hypande känsla. Efter konferensen bjöds alla på öl och kringlor… kringlor? Ja, du hörde rätt, kringlor.

CtrlAltElites krigshjältar ger EA’s presskonferens 4 av 5 mjödstop.

Sonys presskonferens fungerade sådär. Hela konferensen börjar med att första trailern inte kunde visas pga. av något tekniskt fel på storbildsskärmen. Volymen på allas mickar var alldeles för låg, så det hördes knappt någonting. De hade jättekortfattad information om varje spel, om de ens hade nån information, så det var svårt att hinna med att anteckna. I övrigt, snygga lokaler och coolt tema, men det såg proffsigare ut än vad det kändes.

Efter konferensen bjöds alla på öl och mat, vilket var väldigt uppskattat efter flera timmars ny information, nya intryck, resande och stress. Menyn bestod av, hör och häpna, korv, annan sorts korv, klyftpotatis och pizzamuffins.

Sonys presskonferens får 2,5 av 5 mjödstop

Mad Catz mingel och pressträff stod på tur. Det var helt klart det bästa under hela dagen. Även här fanns det mat, men i mycket större utbud. All alkohol var gratis i baren och Red Bull fanns på plats för de som hellre föredrog alkoholfritt. Det var lagom mycket folk, mysig lokal, bra blandning av aktiviteter och trevlig personal. På plats fanns möjlighet att testa nya handkontroller, fighting stickor, headset, möss, tangentbord, racing-rattar och mycket mer. De hade även en pågående e-sportmatch på scenen mellan Fnatic och VeryGames i Counter Strike GO, vilket ökade stämningen och hypet inne i lokalen. Alla inbjudna gäster fick en varsin goodiebag med sig hem med bland annat ett par hörlurar från Mad Catz, en mugg från BenQ, spelkoder, VIP-pass till olika titlar på Gamescom m.m.

Mad Catz mingelkväll får 4,7 av 5 mjödstop

Imorgon ska vi bland annat närvara på Blizzards presskonferens, in bakom stängda dörrar hos EA, intervjua Riot och massa annat smarrigt. Missa inte det! Tack för idag, vi ses imorgon /A & A