I stora drag handlar Sonys presskonferens om att de vill visa att de gillar PS Vita, indie, och såklart PS4, som också givits ett lanseringsdatum. Den 15 november släpps konsolen i USA och i Europa den 29 november. Läs vidare för lite mer information och trailers för en del kommande spel ifrån Sonys sida.

Förutom att en hel av de indietitlar som lanseras till PS4 även släpps till Vita kommer också en rad titlar som är exklusivt utvecklade för Sonys bärbara konsol. För att göra det bärbara spelandet mer lättillgängligt sänks också priset på Vita till 199 dollar/euro. Två nya spel som alltså är exklusiva för Vita presenterades under presskonferensen: Murasaki Baby och Big Fest.

Från skaparna av Little Big Planet kommer nu Tearaway till PS Vita, ett pappersvikaräventyr där alla Vitas kontrollmöjligheter utforskas och utnyttjas. Spelaren får stifta bekantskap med någon av kompisarna IOTA eller ATOI och efter det är vägen för äventyret helt upp till spelaren. Riktiga pappersföremål kan också skrivas ut för att låta Tearaway fortsätta även utanför spelet.

Murasaki Baby är ett mörkt, pussligt 2D-plattformsspel, där spelaren använder Vitas touchkontroller för att helt enkelt ta karaktären i handen och hjälpa den ta sig genom en värld full av mardrömslika figurer och omgivningar. Detta görs genom att exempelvis flytta lyktor för att lysa upp mörka platser eller byta ut bakgrunden till en som är mindre läskig.

Big Fest är ett simulatorspel där du får chansen att bygga upp din egen musikfestival. Som spelare kan du låta alldeles verkliga osignerade band spela på din festival, och på så vis bli världens bästa musikpromoter. Dessutom kan du besöka dina vänners festivaler, och antingen samarbete med eller tävla mot dem.

Little Big Planet är ett sådant där mysigt spel där fantasin får flöda. Senare i år kommer man släppa ”The Little Big Planet Hub” till Playstation 3 som är en typ av socialapp där spelarna kan skapa, dela med sig av och spela innehåll som finns tillgängligt.

Gran Turismo 6 är lite av ett flaggskepp för Sony och Playstation. Spelet kommer att släppas i Europa den 6:e December, bara en vecka efter själva konsolreleasen. I och med denna presskonferens fick vi se en fläskig video fullspeckad med galet snygga bilar. Sony lät meddela att man även håller på med en hel film inspirerad av Gran Turismo-serien.

Tequila Works fick visa upp sitt nya underbarn Rime. Tidigare har man skapat det blodiga zombie-spelet Deadlight, och går nu tvärt emot vad man tidigare arbetat med. Rime verkar vara ett mysigt äventyrsspel med små inslag av överlevnad. Spelet är byggt i en öppen värld där målet lite är att leta rätt på en gömd civilisation.

Shadow of the Beast visades upp kort i en trailer. Spelet är en remake av det gamla Amiga-spelet Psygnosis från 1989. Informationen på det här spelet var väldigt snålt, men det vi vet är att vi kommer få se galet läskiga monster med långa klor.

Everybody’s Gone to the Rapture, en väldigt stämningsfull trailer av skaparna bakom ”Dear Esther” och ”Amnesia: A Machine for Pigs”. Inget releasedatum eller mer information utöver det vi fick se i trailern.

Den tredje delen i Sucker Punchs superhjälteserie fick återigen lite tid i rampljuset och det har vi verkligen ingenting emot. Mer förstörelse, mer effekter och en hjälte som verkar lagom orutinerad och en kvinnlig terrorist som tar det hon vill ha. inFamous: Second Son fortsätter att se intressant ut och PS4 har därmed en till titel vi håller ögonen på.

Sony och Guerilla Games passar på att flexa musklerna lite när det är dags att visa upp lite mer av Killzone: Shadowfall. Nu fokuserades det på multiplayer och speciellt möjligheten att skapa sina egna spellägen genom att konfigurera matchens regler. Exakt hur mycket man får tweaka reglerna vet vi inte men för den som tröttnat på klassisk deathmatch är det onekligen ett välkommet tillskott.

Resogun kommer från Super Stardust utvecklarna Housmarque och är en arkad shooter till Playstation 4. Spelet är likt deras tidigare verk och spelaren kontrollerar en flygfarkost genom en neonsprakande värld där det fiender i olika former ska beskjutas.

Helldivers är ett spel som blev utannonserat av Sony under Gamescom. Det är ett action spel sett uppifrån där fyra spelare samarbetar för att skjuta sig igenom horder av fiender.Det utspelar sig i en värld där jorden är under anfall från rymden och de första liknelserna jag skälv drar när jag ser spelet är mot Starcraft tvås marines. Spelet kommer komma till Playstation 3, PS VITA och Playstation 4 och troligen kommer kunna spela tillsammans oavsett vilken plattform man sitter på. Såhär skriver Sony själva om det

N++ är är ett spel som jag nötte sönder under gymnasietiden till PC, och även en gång i tiden till Xbox 360. Nu kommer det även till PS4 med möjligheten att spela multiplayer över nätet, bygga egna banor och mycket mer. För er som inte har en aning om vad N++ är så är det ett förbannat roligt spel, som påminner en hel del om Super Meat Boy och liknande spel. Titta in trailern nedan så kanske ni får lite bättre förståelse för vad det handlar om.