Gamescom öppnar upp dörrarna imorgon, men redan idag hålls presskonferenser av en del stora spelföretag. EA fick inleda det hela, och här nedan följer en sammanfattning av det vi fick se, men även en del av redaktionens intryck och förväntningar.

Det hela drar igång med The Sims 4. Spelet kommer släppas under 2014 och har en hel del nyheter, för en gång skull. Det som Electronic Arts försökt göra är att bygga om spelet från grunden, att återuppfinna vad The Sims egentligen är. Här kommer man ha med ett komplext ”känslosystem”, och ett system som kommer styra simmarna bättre än tidigare. Man kommer även göra det enklare att bygga de egna husen, och ett exempel på detta är att man kan välja redan inredda rum och bara placera ut, karaktärerna kommer kunna skräddarsys ytterligare, exempelvis genom att välja gångstil. De som redan är fans av serien uppskattar förändringarna, och även redaktionsmedlemmen Lillbirro som plockade alla möjliga achivements i spelet, både på PC och Xbox 360. Redan nu går det att förhandsboka spelet och följa dess utveckling på den officiella hemsidan.

Command & Conquer gör även comeback där två tyskar möter varandra, och det är mycket snack om enheter och taktiker, kan definitivt bli ett spel som bjuder på fantastisk E-sport. Spelet kommer vara free-to-play, men räkna med att det kommer finnas något typ av betalmedel för att låsa upp till exempel nya enheter, banor eller bara ren och skär ”visual looks”. För er som vill se lite av matchen som visades, bör söka upp presskonferensen i efterhand, eller så kan ni titta in trailern nedan.

Titanfall är det där spelet som verkligen överraskade när vi fick se det på E3. Spelet fick över 60 priser ifrån E3, och det förtjänar det. Man visade upp ett nytt spelläge på en av banorna som finns med vid releasen, och alla besökare på Gamescom skulle få testa detta på plats, så vi kan förvänta oss mer information inom kort. Det behövs väl egentligen inte mycket mer att säga än, kolla in trailern här nedanför och gå igång precis som hela redaktionen gjorde.

I och med Need for Speed Rivals försöker man återigen, som många andra bilspel försöker man sudda ut linjen mellan singel player, multi player och co-op. Det har än så länge bara visat tre olika spellägen, police, patrol enforcer och undercover cop. Spelet ser galet snyggt ut, och framför allt lyckas man få med en härlig fartkänsla. I trailern nedan får vi se lite ifrån undercover cop-läget.

Dragon Age Inquisition är en annan kommande next-gentitel. Episkt berättande och komplexa karaktärer utlovas, i en värld där du spelar “the inquisitor” som kan skicka ut agenter för att hjälpa dig med olika uppdrag. Starkt fokus ligger på att spelarens val ska ha verkliga konsekvenser för världen och historien. Lansering är satt till hösten 2014.

Ingame-grafik från Plants vs Zombies: Garden Warfare visas upp, och med det olika klasser för zombies: Soldier, All-star, Engineer och Scientist. Det hela kommer släppas någon gång under våren 2014. För den som vill ta med sig sina zombie/plant-fighter på språng presenteras det man kallar Boss mode, något som dock kommer vara exklusivt för Xbox one.

Med 16 miljoner nedladdningar sedan release kan Plant vs Zombies 2 sägas vara den största framgången i EA historia. Nu utlovas mer spelinnehåll i form av nya banor och världar, and that’s it. Men eftersom Plants vs Zombies 2 redan finns ute, så får ni se en trailer av Garden Warfare här nedanför.

Om du mot all förmodan missade Electronic Arts presskonferens kan du se den här igen fast i repris form –