För bara några timmar sedan gick Microsoft ut med ett pressmeddelande att man kommer stänga ned Games for Windows Live-marknadsplatsen redan den 22:a Augusti. Med detta betyder det att man inte kan köpa fler spel ifrån själva marknaden, men de spel som redan köpts sedan tidigare kommer fungera fullt normalt.

I sitt pressmeddelande skriver man följande:

As part of the recent Xbox 360 system update, Microsoft Points will be retired and the Xbox.com PC Marketplace will be closed as of August 22, 2013. We encourage you to spend your Microsoft Points balance prior to this change. Although you will not be able to purchase new games, you can continue to enjoy previously purchased content by downloading it through the Games for Windows Live client software as usual.

Visserligen var inte Games for Windows Live det bästa alternativet att köpa spel via, då det finns bättre alternativ lite överallt. Men det var den tjänsten det.