Ett kickstarter projekt med mål att producera en tio minuter lång kortfilm baserad på Metroid söker nu stöd. Målet är att komma upp till 90 000 dollar och här kommer en sammanfattning av den tänkta handlingen från projektsidan.

”The storyline of the proposed short sees Samus finding herself hostage aboard the alien ship of a rival bounty hunter, going by the name of Sylux. Samus learns of his plot to destroy the Federation whilst framing her in the process; therefore, the duty falls on our heroine to free herself from Sylux’s clutches and save the Federation from the threat.”

Det ska bli spännande att se vad Nintendo har att säga om detta, då vi tidigare fått erfara deras fientlighet mot ”Lets play” videos med deras material på Youtube. Även Square Enix som stängde ned Final Fantasy VII projektet. Metroid Enemies Within Projektet kan sponsras här.