XL Games där Jake Song är CEO utvecklar just nu ett MMO baserat på Civilization-serien. Jake Song är tidigare känd ifrån att ha jobbat med ArcheAge och Lineage.

Civilization Online är inte ett klassiskt, turbaserat Civilization på nätet, utan ett MMORPG baserat helt på spelets grund. Istället för att slåss med stora arméer mot andra civilisationer handlar det nu mer om att lägga stort fokus på sin egen lilla karaktär och utföra uppdrag för att få sin civilisation att växa stor och stark. Vid lanseringen av Civilization Online kommer det finnas 4 olika civilisationer att välja mellan. Spelets idé är unik på så sätt att varje ”värld” tävlar mot varandra genom att få sin civilisation att bli störst och vackrast först. Detta görs genom 6 olika tidseror. Världen kommer fortsätta att existera till det att någon civilisation nått modern tid och utvecklat möjligheten att åka ut i rymden.

Nu får ni inte heller börja tänka på att välja romare och döda stora bossar för att få det där häftigaste svärdet, för så fungerar inte Civilization Online. Här väljer du karriär i början. Du kan till exempel välja att bli en byggare, bygga hus för att få staden att blmostra. Du kan säkerligen välja någon typ av materialsamlare som samlar in mat, material, vapen och liknande till samhället. Vissa kommer även få ta ann sig rollen att styra staden och tala om vad som behövs.

Visst låter det mysigt och trevligt, eller varför inte välja ordet nyskapande. Vi hoppas på att få se mer om spelet väldigt snart. Gamescom närmar sig med stormsteg, så varför inte redan där?