Under San Diego Comic Con 2010 tillkännagavs både Namco Bandais Tekken X Street Fighter och Capcoms Street Fighter X Tekken, och det senare kunde vi se bli verklighet våren 2012. Men ännu tycks det vara ett tag kvar innan vi får se välkända Street Fighter-karaktärer i ett Tekken-universum. En anledning tycks vara att Street Fighter X Tekken nått en oväntat stor popularitet, hos både Tekken- och Street Fighter-fans, men också genom en ny community av spelare som växte fram kring just Street Fighter X Tekken, och som inte spelat vare sig Tekken eller Street Fighter tidigare. Tekken X Street Fighter är dock inte helt lagt på is, enligt Tekken-producenten Katsuhiro Harada i en intervju med Siliconera:

“We will say first off that the game is still in development, so you don’t need to worry about that. There are several reasons why we haven’t released any updates. One of the reasons is, Street Fighter X Tekken was released. That still had updates until recently.”