Det finns många metoder för att fånga spelares intresse på ett ögonblick, men den mest använda och snabbaste att förmedla är en speciell visuell stil. Blackpowder Games som består av ett flertal personer från utvecklaren Monolith, (utvecklaren som är känd för spel såsom No One Lives Forever och Fear) håller nu på att göra sig redo för att göra sitt första spel Betrayer tillgängligt via Steam Early Access.

Du spelar en karaktär som reser till en engelsk koloni där där vålnader, galna människor och andra otrevligheter har blivit en del av vardagen. Det är nu spelarens jobb att ta reda på vad det egentligen är som hänt.

Betrayer dyker upp på Steam Early Access senare i Augusti. Rent spontant ser det inte ut att bli årets skräcktitel men det ser ut att vara intressant nog för att man åtminstone ska ge det en chans.