Major League Gaming har berättat att deras nya Pro Points system, kommer att följa spelarnas deltagande och prestanda för eSport tävlingar över en stor bredd av spel.

Pro Points uppsättningen kommer att ranka top-spelare i olika områden och klasser, beroende på spelet ifråga. MLG vill belöna med poäng i Pro Circuit tävlingar och online turneringar. Pro Points kommer att användas för att visa de få procenten av spelare i en specifik MLG arena – inte mer än 100 spelare per arena – som MLG Pro Players. MLG kommer eventuellt att använda Pro Point rankningen till att seeda alla tävlingar, inkluderat online turneringar. Det första användandet av konceptet kommer att göras till Pro Championship den 22-24 November i Columbus, Ohio.

Pro Points är för nuvarande bara en beta. Den första turneringen som kommer att använda systemet är Call of Duty: Black Ops 2 Xbox 360 Kick-Off Tournament som hölls den 4 Augusti. Spel som ingick i beta versionen var Black Ops 2, Gears of War: Judgment, NBA 2K13, FIFA 13, Dota 2 and Madden NFL 25. Nya rankningar för varje spel kommer att släppas varanan vecka.

Spelare kan hela Pro Points FAQ på MLGs hemsida för mer detaljer.

Källa: polygon.com & majorleaguegaming.com