Spelinformation

 • Testad plattform: Wii U
 • Utvecklare: Nintendo EAD
 • Utgivare: Nintendo
 • Genre: Realtidsstrategi
 • Antal spelare: 1-2 Offline
 • Finns till: Wii U
 • Släpps: 2013-07-26

 

De små, bedårande varelserna är tillbaka. Blåa, gula, röda, steniga och starka förgyller dom nu en ny planet i jakten på mat för sin hemplanet Koppai. Del 3 i serien är färgglad och bjuder in oss i en värld fullt av mysigheter, farligheter och mat.


En andra åsikt:

När Wii U utannonserades sade jag ”intressant”, men när Pikmin 3 avtäcktes var det en flod av känslor som bröt ut. Det är få spel som förmedlar samma mysighetskänsla som de tidigare Pikmin har gjort samtidigt som naturens hårda verklighet gör sig minst sagt påträngande. Pikmin 3 gör mig knappast besviken även om det finns ett par designbeslut som jag inte är helt överens med, exempelvis hur man nu siktar när man ska kasta iväg sina bedårande Pikmin och varför man inte passade på att öka gränsen för antalet Pikmin på kartan som sattes redan under första spelet i serien. Samtidigt är det flera ändringar som jag gillar och hur utnyttjandet av Wii U’s control pad används kan delvis kännas ganska självklart men samtidigt helt rätt. Pikmin 3 har blivit ganska mycket svårare för den som vill utnyttja dagen till max tack vare en tredje karaktär, men vill man inte stressa kan man räkna med gott om tid att njuta av naturen trots ett ständigt sinande skafferi. 
8/10 – Hamsternator

Pikmin 3

9

Grafik

9

Ljud

9

Spelbarhet

8

Hållbarhet

8

Plus

 • Otroligt roligt
 • Lättspelat
 • Utmanande

Minus

 • större multiplayer hade vart kul