För andra året i rad arrangerar fightingspelsföreningen Shoryuken Örebro eventet ÖreBrawl. Med start idag kommer veteraner såväl som nybörjare kunna delta i två dagar av turneringar och gemenskap i fightingspelens tecken på kulturhuset i Örebro. Shoryuken Örebros grundare och ordförande Patrik Björklund säger att det finns en tydlig ambition med eventet.

– Vi vill stärka banden mellan Sveriges alla fightingspelsföreningar, för att knyta ihop en community som i nuläget är ganska splittrad.

Björklund menar att trots att fightingspelande ännu är ett relativt litet fenomen i Sverige har det ändå kommit att få ganska god spridning, genom uppkomsten av små föreningar på olika håll i landet. Men samtidigt säger han att klimatet stundtals kan vara rätt elitistiskt.

– Alla vill bli störst, så är det ju.

Genom ÖreBrawl är förhoppningen alltså att kunna främja ökad kontakt och samarbete mellan Sveriges alla fightingspelsföreningar, och valet av Örebro är också strategiskt. Eftersom staden är belägen mitt i landet, och är en knytpunkt för både tågtrafik och motorvägar, blir det ungefär lika långt för alla att ta sig dit, tänker Patrik Björklund. Målet att locka spelare från hela landet lyckades väl förra året, då endast 11 av de totalt 75 besökarna kom från Örebrotrakten. Med fler förhandsanmälningar i år ser det ut att kunna bli en betydligt högre besökssiffra när ÖreBrawl anordnas en andra gång, eftersom erfarenheten från ifjol tyder på att långt från alla som dyker upp är föranmälda.

Ett av Shoryuken Örebros primära mål, med både föreningen i allmänhet och eventet, är att introducera nya spelare till fightingspelsvärlden. Men den som är mer rutinerad och gillar att mäta sina färdigheter mot andra finns också möjligheten att delta i turneringar under ÖreBrawl. För de som lyckas bäst finns fina priser att plocka med sig hem, i form av bland annat pokaler och kläder. Två signerade tröjor av den taiwanesiske Street Fighter-spelaren GamerBee står också på spel.

Turneringarna kommer streamas, och programmet för fighterna är:

  • Fredag 20:00 – Ultimate Marvel vs. Capcom 3
  • Fredag 23:00 – Tekken Tag Tournament 2
  • Lördag 15:00 – The King of Fighters XIII
  • Lördag 21:00 – Super Street Fighter IV Arcane Edition

Watch live video from shoryukenorebro on sv.twitch.tv