Microsoft skaffar sig en ny patent, en patent på något som går under namnet ”Fortaleza Glasses”. Jag vet inte om någon av er minns förra året då det publicerades en drös med information kring Microsofts kommande konsol, en stor läcka för företaget och ett slag i ansiktet. Men ännu har man ruvat på hemligheterna.

De nya glasögonen verkar ha en hel del komplex teknik, som exempelvis positionssensorer som känner av vart du är, optiska sensorer, en mikrofon och liknande. I beskrivningen för patenten står följande;

A system and related methods for inviting a potential player to participate in a multiplayer game via a user head-mounted display device are provided. In one example, a potential player invitation program receives user voice data and determines that the user voice data is an invitation to participate in a multiplayer game.

The program receives eye-tracking information, depth information, facial recognition information, potential player head-mounted display device information, and/or potential player voice data. The program associates the invitation with the potential player using the eye-tracking information, the depth information, the facial recognition information, the potential player head-mounted display device information, and/or the potential player voice data.

The program matches a potential player account with the potential player. The program receives an acceptance response from the potential player, and joins the potential player account with a user account in participating in the multiplayer game.

 

fortaleza-glasses-patent fortaleza-glasses-patent-1 road-to-fortaleza