Den globala e-sporten tar ett stort kliv framåt. Professionella League of Legends-spelare har nu rätt till samma visum som andra elitidrottare, vilket förenklar resor till amerikanska turneringar betydligt. USA:s regering har alltså erkänt professionella gamers som atleter, och de ges därför samma rättigheter för vistelse i landet som utövare av andra sporter.

För två år sedan erkändes tv- och datorspel som en konstform i USA, vilket gav spelskapare rätt att söka finansiering på samma laglig grund som andra konstutövare. Nu har man alltså sett potentialen i den mer tävlingsorienterade sektorn av gamingvärlden, och även om visat ännu bara gäller League of Legends-spelare (beslutet togs med League Championship Series i tankarna) så kan det mycket väl vara början på ett ökat erkännande och legitimerande av e-sporten.