Vill du bli en bättre spelare? För det nätta priset 249 dollar kan ett nytt headset bli ditt, som utlovar just detta. Hur det fungerar? Enkelt. Sätt det på huvudet och låt det  elchocka din hjärna i några minuter.

Den oumbärliga prylen sägs förbättra hjärnans kognitiva funktioner och korttidsminne, genom att skicka lätta impulser av elektrisk ström rakt in i hjärnans prefrontalkortex, det vill säga den del av hjärnan som är förknippad med bland annat planering av rörelser och beslutsfattning. Teknologin används redan för medicinska syften, för behandling av exempelvis hjärnskador och depression. Produkten kallas Foc.us och säljs i en begränsad upplaga, med de första leveranserna i Augusti. Headsetet kan styras genom en app som ännu bara finns för iOS, men en Android-version är planerad.

Om produkten skulle få genomslag känns det som att en dopingklassning inom e-sporten är att vänta.