Försäljningen av Wii U går väldigt dåligt, men hur dåligt kanske kan vara överraskande.

Enligt Nintendo sålde man 160000 enheter mellan 1:a april och 30:e juni i år. Globalt.

Lite enkel matte berättar att Wii U säljer genomsnittligen 53000 konsoler varje månad sen april. Nintendo förklarar siffrorna:

Den globala försäljningen av Wii U-hårdvaran och mjukvaran var 0.16 miljoner enheter och 1.03 miljoner enheter respektive huvudsakligen på grund av fåtal first-party-titlar det här kvartalet för att driva hårdvaruförsäljningen”Nintendo tillägger också att en del av sin förlust var tack vare ”forskning och utveckling för ’Wii U’-mjukvara.

Mjukvaruförsäljningen gick däremot bättre, med över en miljon sålda titlar globalt. Dessa siffror bleknar dock i jämförelse med 3DS-mjukvaruförsäljningen som sålde 11 miljoner spel globalt under samma period.

Nintendo berättar även hur de planerar att förändra situationen:

För ’Wii U’ kommer vi försöka koncentrera oss på proaktivt släppa viktiga first-party-titlar från andra halvan av det här året genom att återfå fart på plattformen. Vi kommer börja med ’Pikmin 3’, som släpptes i Japan och Europa i juli och kommer släppas i USA i augusti, vi planerar att släppa viktiga titlar så som ’The Legend of Zelda: The Wind Waker HD’, ’Wii Party U’, ’Donkey Kong Country: Tropical Freeze’, ’Super Mario 3D World’ och ’Wii Fit U’.

Vidare strävar Nintendo att förbättra sin försäljning genom att kommunicera den fångande naturen av hårdvaran och mjukvaran till så många människor som möjligt genom vår nya nätverkstjänst ’Miiverse’, som erbjuder en miljö där folk kan identifiera sig med andra och dela deras spelupplevelser. Vi strävar också att förbättra hårdvarans lönsamhet genom att sänka kostnaderna.

För tillfället ser det inte så bra ut för Wii U. I april rapporterade Nintendo att de sålde 390000 konsoler globalt, långt under förväntningar. De här siffrorna är långt under det.

Källa