De stora speleventen avlöser varandra, och nu är det snart dags att rikta blickarna mot Tyskland för årets upplaga av Gamescom i Köln. Med några veckor kvar tills eventet drar igång finns fortfarande oceaner av tid för härlig förhandsinformation att spridas, och det vi hittills fått höra handlar främst om Sonys framträdande på eventet.

Tidigare har det spekulerats kring att PS Vita skulle komma att få stå i rampljuset vid Sonys presentationer under Gamescom, möjligen som kompensation för mindre uppmärksammande av den bärbara konsolen vid exempelvis E3 tidigare i sommar. Men nu tycks det, föga förvånande, som att Sony väljer att lägga fullt fokus på kommande generation och köra fullt ut på att visa upp Playstation 4.

Sony kommer att hålla presskonferens den 20 augusti, dagen innan själva Gamescom drar igång. Vågar vi hoppas på ett releasedatum?