Förra året var premiären för Nörd på Pride, då ett samarbete mellan Sverok, Hazard lanförening och Queernerds. I år är det dags igen, nu anordnat av Sverok, Nördevents och Akt. Förutom deltagande i Prideparaden kommer det även bjudas på panelsamtal och en gratis brädspelskväll för alla mellan 13-25 år. Detta blir även första gången CtrlAltElite kommer deltaga aktivt genom att sitta med och prata under panelsamtalen.

Information om paraden finns på facebooksidan Proud and Nerdy alla nördar och vänner till nördar som har möjlighet uppmuntras att ansluta sig. Paraden går av stapeln lördagen den 3:e augusti klockan 13:00 på Medbordgarplatsen. För att hjälpa till att dekorera paradvagnen eller för att få möjlighet att få plats i vagnen krävs att du är där tidigare. Som förra året uppmuntras cosplay, men kom ihåg att ta på dig bekväma promenadskor. Visa av förra årets värmebölja rekommenderas att dricka stora mängder vatten. Efter paraden kommer en picknick anordnas. Mer info om denna kan ni finna här.

För er som är nyfikna på panelsamtalen kan nämnas att de hålls på samma plats som förra året i Bryggarsalen vid Nordstullsgatan under fredagen den 2:a augusti. För er som inte kan ta er dit kommer vi även att visa livestream från detta

16:00 – 16:50 Branschen, mångfalden och normer
17:00 – 17:50 Vad görs och vad funkar – konvent och arrangörer
18:00 – 18:50 Vad gör spelmedia? Har spelmedia ett särskilt ansvar?
19:00 – 19:50 Att skava i spel- och nördkulturen
20:00 – 20:50 Queer Historia vs rollspel, lajv och spel.

För er som är intresserade av brädspel och är mellan 13 och 25 år ska ni satsa på torsdagen den 1:a augusti. Mellan 14:00 och 19:00 är det Pride Ung på Lava.Tv-spel, brädspel, rollspel och kortspel utlovas, samt under veckan workshops, häng, öppen scen, paradpepp och stor fest på Kulturhustaket. Det bästa är att allt är gratis!