Jag älskar Kickstarter. Möjligheten att kunna se en utvecklares pitch och på egen hand säga ”jag tror på det här” är roligare än vad jag från början trodde, men som med alla typer av investeringar kan många oväntade saker hända på vägen som påverkar projektet. För inXile Entertainment vill jag tro att den nu spruckna tidsramen är en positiv sak.

Varför klarar inte inXile Entertainment att hålla den planerade tidsplanen? Därför att precis som med den ökända Kickstartern som Double Fine hade så gav vi spelare dem bra mycket mer pengar än vad de bad om, vilket resulterar i ett större projekt med längre utvecklingstid. Till skillnad från Double Fine verkar däremot budgeten ha balanserats lite bättre och för stunden finns det ingenting som tyder på att de insamlade pengarna inte kommer räcka för att slutföra Wasteland 2. Ett större projekt projekt innebär att de får anpassa sig lite och varpå releasedatumet för Wasteland 2 som från början var satt till Oktober skjuts framåt och ersätts istället med en beta för utvalda finansiärer.

För tillfället finns det inget nytt releasedatum utan inXile Entertainment väntar med det tills dess att de fått feedback från spelarna under beta-perioden. Kommer resterande tid som är kvar av utvecklingen att gå så smidigt som det bara går? Troligtvis inte eftersom det sällan gör det när man talar om spelutveckling, men för stunden kan vi bara vänta och drömma.

Källa: Kickstarter