Häromdagen släpptes Jagex senaste spel. Som världsrekordhållare av världens största free-to-play MMORPG är Jagex väldigt uppjagade att utannonsera RuneScape 3.

Släppet av RuneScape 3 markerar början av Battle of Lumbridge, den första spelupplevelsen smiden av spelare, som kommer att forma framtiden för RuneScapes värld för alltid. Förutom de spelardrivna dynamiska händelserna som formar både innehåll och lore i RuneScape 3 har nästan varje aspekt i det ofantligt populära spelet blivit uppgraderat. RuneScape 3, som finns tillgängligt i fem språk och spelas i 190 länder världen över, är det mest ambitiösa online-äventyret till dags dato.

“The simultaneous launch of RuneScape 3 around the world has been made possible by the hard work and dedication of our team over the last year,” said Phil Mansell, Executive Producer of RuneScape 3. “RuneScape 3 ushers in a new age for players in terms of user-driven content, story, gameplay and technology, and we couldn’t be more excited for them to write the next chapter in RuneScape’s epic saga.”

Mark Gerhard, Jagex VD, sa ”RuneScape 3s utvecklingsteam har jobbat outtröttligt på att behaga vårt community med den här betydelsefulla uppgraderingen. Jagex-teamet och jag är verkligen ärade att ha möjlighet att vara en del av det här formande tillfället och att tillhandahålla vårt community, då och nu, med årtiondets uppdatering. Vigd till konceptet av våra spelares framtidsutröna av RuneScape, tror vi att RuneScape 3 är det mest ambitiösa spelet som någonsin har släppts med den här framtidsteknologin och lägger grund för vår kommande expansion till tablets.”

Sen lansering har över 220 miljoner RuneScape-konton skapats, vi har utvecklat innehåll regelbundet under 12 år, och spelet växer fortfarande,” tillägger Gerhard. ”Med lanseringen av RuneScape 3 ser vi fram emot att välkomna nya och gamla spelare likaledes tillbaka till Gielinors magiska värld.

Upplev RuneScape 3s evolution här