Det har nu gått en vecka sedan EVO 2013 slog upp portarna, och det är dags att summera intrycken från årets stora fightingspelsevent. Eventet var det hittills största i sitt slag, och turneringar hölls i totalt nio olika fightingspel. Den ökade populariteten beror delvis på det stora intresset för Street Fighter IV, enligt eventets grundare Tom Cannon i en intervju med Polygon. Vinnaren av årets turnering i Super Street Fighter IV Arcade Edition var DM MCZ Xian från Singapore, och för den som missade finalen – eller för all del aldrig tröttnar på att se bra fightingspel om och om igen – se här:

Andra som åkte hem från Las Vegas med vinnarbucklor i bagaget var CafeID Knee i Tekken Tag Tournament 2, Crazy DJT 88 i Mortal Kombat, Infiltration i Street Fighter X Tekken 2013 Edition, FS EMP Flocker i Ultimate Marvel vs. Capcom 3, Mango i Super Smash Bros. Melee, AS Reynald i The King of Fighters 13, Yume i Persona 4 Arena samt KDZ i Injustice: Gods Among Us.

Vi på CtrlAltElite hoppas att ni firade EVO på bästa sätt. Undertecknad blev inbjuden till Umeås fightingspelsförening Ume Gaming Dojos högkvarter, där medan vissa klagade på en laggig tekken-stream andra inte kunde slita sig från de spännande matcherna.  

IMAG1503